Do práce na kole jezdí i pražský magistrát - Do práce na kole

Do práce na kole jezdí i pražský magistrát

Do práce na kole jezdí i pražský magistrát
18. 5. 2017, 4 min. čtení

Magistrát vyslal do bojů v soutěži Do práce na kole přes 100 zaměstnanců. Akci ale podporuje také jako jeden z partnerů. Nejen to, jak svým zaměstnancům zpříjemňuje cestování do práce, se dozvíte v rozhovoru s cyklokoordinátorkou Sylvou Švihelovou.

 

Jak se pražský magistrát zapojuje do soutěže Do práce na kole? Pokolikáte soutěží a jak akci podporuje?

Zaměstnanci MHMP se letos zapojují do soutěže již třetím rokem, ale teď poprvé jsme překonali magickou hranici sta účastníků. V hlavních budovách magistrátu bylo zřízeno bezpečné parkování a zpřístupněny sprchy doplněné o šatní skříňky. Všichni zapojení zaměstnanci dostanou startovní balíček, který obsahuje reflexní předměty, blikačky, mapu apod. Všem je také nabídnuto zúčastnit se speciálně připravené Školy kola, kterou vede Pepa Dressler a která je zaměřena na základní jízdní dovednosti a bezpečnost při jízdě ve městě. V průběhu května pořádáme společné čtvrteční snídaně a po skončení soutěže nás samozřejmě čeká vnitrofiremní vyhlášení a udílení cen.

Komu všemu zaplatil magistrát účastnický poplatek?

Účastnický poplatek byl uhrazen všem zaměstnancům magistrátu. Jediný kdo si ho platil samostatně bylo družstvo Zastupitelů Pirátů a Petr Dolínek, což bylo jejich osobní rozhodnutí. Nově jsme se k jízdám do práce na kole pokusili motivovat také učitele středních škol a ve spolupráci s paní radní Ropkovou jsme nabídli uhrazení poplatku i jim.

Jakými dalšími projekty, akcemi jste Do práce na kole podpořili?

Kampaň Do práce na kole považujeme za velice sympatickou a smysluplnou, takže jsme se ji snažili maximálně podpořit. Do práce na kole dostalo od hl. m. Prahy finanční dotaci na organizaci pražské části kampaně i záštitu. Ve spolupráci s Auto*Matem jsme organizovali dubnové Snídaně pro cyklisty a prostor pro prezentaci jsme dali také v rámci veletrhu For Bikes. K propagaci jsme poskytli městské plakátovací plochy.

Nejen soutěžící mohou využívat aplikaci Na kole Prahou. Jaké jsou její výhody?

Na kole Prahou může využívat opravdu kdokoliv, jde o nejnovější cyklistickou navigační aplikaci do telefonu. Zadáte si požadavky na terén, typ kola a odkud kam chcete jet a naše „vymazlená“ aplikace vám nabídne několik možností, ze kterých si můžete vybrat. Výhodou je také zahrnutí MHD do plánu v případě, že jde o delší vzdálenost a vyplatí se to. Pomocí aplikace můžete také sdílet své jezdecké úspěchy s kamarády, nebo ostatní upozornit na problémová místa a aktuální uzavírky. Aplikace sbírá dostupné informace o dopravě, promítá je do mapy a zohledňuje při plánování. Aplikace je stále ve vývoji, proto budeme rádi za jakoukoliv vazbu a pomoc při zlepšování plánovacích mechanismů.

Jaké máte cíle v soutěži pro letošní ročník?

Cíle? No samozřejmě si to pořádně užít!!  :D

7 nečekaných výhod cyklistiky pro lidi ve věku 60+ Inspirace

7 nečekaných výhod cyklistiky pro lidi ve věku 60+

7 nečekaných výhod cyklistiky pro lidi ve věku 60+
Proč jezdit na kole či chodit pěšky a ještě za to platit? Co lidé oceňují na výzvě Do práce na kole? Cyklodoprava

Proč jezdit na kole či chodit pěšky a ještě za to platit? Co lidé oceňují na výzvě Do práce na kole?

Proč jezdit na kole či chodit pěšky a ještě za to platit? Co lidé oceňují na výzvě Do práce na kole?
Výzva Do práce na kole svědčí produktivitě i nižší nemocnosti Cyklozaměstnavatel

Výzva Do práce na kole svědčí produktivitě i nižší nemocnosti

Výzva Do práce na kole svědčí produktivitě i nižší nemocnosti
Výzvu pořádá
Generální partneři
Národní partneři
Partneři
Hlavní mediální partner
Mediální partneři