Zůstáváte v květnu doma? Do práce na kole s vámi počítá! - Do práce na kole

Zůstáváte v květnu doma? Do práce na kole s vámi počítá!

Zůstáváte v květnu doma? Do práce na kole s vámi počítá!
15. 4. 2020, 5 min. čtení

Výzva Do práce na kole letos kvůli situaci ještě víc popře svůj název. Nejen, že se už tradičně zapojí i účastníci na koloběžkách, běžci a chodci, ale nově nebude vůbec potřeba cestovat do práce! Jak jsme s ohledem na nouzový stav upravili pravidla? A proč je důležité nezapomínat na pravidelný pohyb?

 

Pokud budete jezdit/běhat/chodit do práce, nic se pro vás nemění.

Všichni ostatní, kteří s prací, nebo bez práce zůstanete doma, si budete moci zapisovat jakýkoliv venkovní bezmotorový pohyb s jakýmkoliv cílem i bez cíle (kondiční běh, ale klidně i cestu na kole na nákup), domácí cvičení (např. šlapání na rotopedu, posilování, nebo jógu). Níže koukněte na všechny možnosti, které nás napadly. Určitě se ale nebojte zapisovat i jakékoliv další, na které jsme nepřišli, ale které podle vás cvičením/ fyzickou aktivitou jsou. Letos to bude zkrátka trochu volnější. Ale buďte prosím féroví. Nakonec byste podvedli leda sami sebe.

Všechny tyto aktivity budete moci kombinovat v rámci celého května i v rámci vašeho týmu (můžete být v týmu s dojíždějícími do práce i s “homeofficáři”). Veškeré podrobnosti najdete v sekci Pravidla.

Jak zapisovat cesty / aktivity

Všichni, kdo budou jezdit/běhat/chodit do práce a z práce nebo kamkoliv jinam v rámci home office, si mohou zapisovat cesty ve svém profilu klasicky přes ikonky kolo nebo běh.

Kdo se bude věnovat domácímu fyzickému cvičení, psychické relaxaci a dalším aktivitám, které podporují udržitelnost nebo mezilidské vztahy, může si tyto aktivity zapisovat pomocí nové ikonky (cvičící postavička).

Pravidelnost

Všechny cesty pracujících i aktivity “homeofficářů” se budou počítat do kategorie Pravidelnost. Abyste docílili 100% pravidelnosti, měli byste si zapsat každý pracovní den cestu do práce a z práce nebo alespoň dvě 15minutové aktivity.

Váháte? Neváhejte. Do 15. dubna jsme navíc zlevnili startovné z 360 Kč na 290 Kč, abychom vám pomohli se rozhoupat. Jdete do toho s námi? Hurá! Registrace pokračuje na dpnk.dopracenakole.cz/registrace.

Tipy na aktivity doma

Cvičení nakopne váš imunitní systém, dodá vám energii a rozpouští stres. Takže Bobe, vstávat a cvičit!

Pokud máte rotoped, různé trenažéry nebo běžecký pás, nemusíte nic moc vymýšlet.

Nemáte? Náš partner, časopis Kondice, nabízí online videa v kategorii funkční trénink. Ale pozor, nepřepalte začátek! Pro tyto případy jsou tu i cviky proti bolestem zad a jiná fyzioterapie. Jdete radši běhat? Koukněte, jak se protáhnout před a po běhání.

Cvičit můžete i se známými sportovci. Netroufáte si? Pak je tu tělocvik pro děti od UčíTelky.

Říkáte si, že to bude horší s motivací? Domluvte si společný čas cvičení s kolegy v týmu. Každý den třeba 15 minut v osm a 15 minut ve tři a hned to půjde líp!

Máte na víc? Tep 230 a pekáč buchet (bohužel ne v troubě) slibují HIT tréninky globální fitness koučky Zuzky Light – ostatně, je to na ní vidět,-)

A pokud vás už nudí cvičit s vlastní vahou nebo bez pomůcek, zkuste činky (postačí PETky s vodou), kettlebelly, hrazdy, gumy, míče, vlastní děti, psy nebo smrtící švihadlo.

Máte herní konzole? Existují i taneční a pohybové videohry.

Láká vás spíš jóga? Přečtěte si knížku online zdarma Jóga pro sportovce a opět mrkněte na Kondici a jejich videolekce jógy.

Jste domácí kutil? Jezděte doma na kole a přitom si vyrábějte elektřinu generátorem:-)

https://www.youtube.com/watch?v=pFREftLkJwE

Takže ano, do letošního Do práce na kole se můžete zúčastnit i z domova. Cvičte a cvičení si zapisujte namísto cest. Způsobů je nekonečno. Jsme zvědaví, jak se s touto novou výzvou popasujete. Pošlete nám, jak a co cvičíte, moc rádi to nasdílíme na našich webech a budeme inspirovat ostatní!

Hradci Králové jsme předali titul Cykloměsto Do práce na kole 2023 Cyklodoprava

Hradci Králové jsme předali titul Cykloměsto Do práce na kole 2023

Hradci Králové jsme předali titul Cykloměsto Do práce na kole 2023
Kdo měl štěstí v naší soutěži o skládačku TERN? A kudy na něm bude jezdit? Květnová výzva

Kdo měl štěstí v naší soutěži o skládačku TERN? A kudy na něm bude jezdit?

Kdo měl štěstí v naší soutěži o skládačku TERN? A kudy na něm bude jezdit?
GOTS certifikovaný textil s naším generálním partnerem MERCHYOU Květnová výzva

GOTS certifikovaný textil s naším generálním partnerem MERCHYOU

GOTS certifikovaný textil s naším generálním partnerem MERCHYOU
Výzvu pořádá
Generální partneři
Národní partneři
Partneři
Hlavní mediální partner
Mediální partneři