Do práce na kole jezdí i pražský magistrát - Do práce na kole

Do práce na kole jezdí i pražský magistrát

Do práce na kole jezdí i pražský magistrát
18. 5. 2017, 4 min. čtení

Magistrát vyslal do bojů v soutěži Do práce na kole přes 100 zaměstnanců. Akci ale podporuje také jako jeden z partnerů. Nejen to, jak svým zaměstnancům zpříjemňuje cestování do práce, se dozvíte v rozhovoru s cyklokoordinátorkou Sylvou Švihelovou.

 

Jak se pražský magistrát zapojuje do soutěže Do práce na kole? Pokolikáte soutěží a jak akci podporuje?

Zaměstnanci MHMP se letos zapojují do soutěže již třetím rokem, ale teď poprvé jsme překonali magickou hranici sta účastníků. V hlavních budovách magistrátu bylo zřízeno bezpečné parkování a zpřístupněny sprchy doplněné o šatní skříňky. Všichni zapojení zaměstnanci dostanou startovní balíček, který obsahuje reflexní předměty, blikačky, mapu apod. Všem je také nabídnuto zúčastnit se speciálně připravené Školy kola, kterou vede Pepa Dressler a která je zaměřena na základní jízdní dovednosti a bezpečnost při jízdě ve městě. V průběhu května pořádáme společné čtvrteční snídaně a po skončení soutěže nás samozřejmě čeká vnitrofiremní vyhlášení a udílení cen.

Komu všemu zaplatil magistrát účastnický poplatek?

Účastnický poplatek byl uhrazen všem zaměstnancům magistrátu. Jediný kdo si ho platil samostatně bylo družstvo Zastupitelů Pirátů a Petr Dolínek, což bylo jejich osobní rozhodnutí. Nově jsme se k jízdám do práce na kole pokusili motivovat také učitele středních škol a ve spolupráci s paní radní Ropkovou jsme nabídli uhrazení poplatku i jim.

Jakými dalšími projekty, akcemi jste Do práce na kole podpořili?

Kampaň Do práce na kole považujeme za velice sympatickou a smysluplnou, takže jsme se ji snažili maximálně podpořit. Do práce na kole dostalo od hl. m. Prahy finanční dotaci na organizaci pražské části kampaně i záštitu. Ve spolupráci s Auto*Matem jsme organizovali dubnové Snídaně pro cyklisty a prostor pro prezentaci jsme dali také v rámci veletrhu For Bikes. K propagaci jsme poskytli městské plakátovací plochy.

Nejen soutěžící mohou využívat aplikaci Na kole Prahou. Jaké jsou její výhody?

Na kole Prahou může využívat opravdu kdokoliv, jde o nejnovější cyklistickou navigační aplikaci do telefonu. Zadáte si požadavky na terén, typ kola a odkud kam chcete jet a naše „vymazlená“ aplikace vám nabídne několik možností, ze kterých si můžete vybrat. Výhodou je také zahrnutí MHD do plánu v případě, že jde o delší vzdálenost a vyplatí se to. Pomocí aplikace můžete také sdílet své jezdecké úspěchy s kamarády, nebo ostatní upozornit na problémová místa a aktuální uzavírky. Aplikace sbírá dostupné informace o dopravě, promítá je do mapy a zohledňuje při plánování. Aplikace je stále ve vývoji, proto budeme rádi za jakoukoliv vazbu a pomoc při zlepšování plánovacích mechanismů.

Jaké máte cíle v soutěži pro letošní ročník?

Cíle? No samozřejmě si to pořádně užít!!  :D

Hradci Králové jsme předali titul Cykloměsto Do práce na kole 2023 Cyklodoprava

Hradci Králové jsme předali titul Cykloměsto Do práce na kole 2023

Hradci Králové jsme předali titul Cykloměsto Do práce na kole 2023
Kdo měl štěstí v naší soutěži o skládačku TERN? A kudy na něm bude jezdit? Květnová výzva

Kdo měl štěstí v naší soutěži o skládačku TERN? A kudy na něm bude jezdit?

Kdo měl štěstí v naší soutěži o skládačku TERN? A kudy na něm bude jezdit?
GOTS certifikovaný textil s naším generálním partnerem MERCHYOU Květnová výzva

GOTS certifikovaný textil s naším generálním partnerem MERCHYOU

GOTS certifikovaný textil s naším generálním partnerem MERCHYOU
Výzvu pořádá
Generální partneři
Národní partneři
Partneři
Hlavní mediální partner
Mediální partneři